Omakotitalon putkiremontin hinta; selvitä kuinka paljon omakotitalosi putkiremontti tulee maksamaan

Omakotitalon putkiremontti maksaa keskimäärin noin 4 000 - 10 000 euroa. Hintaan vaikuttavat monet eri muuttujat riippuen esimerkiksi talon iästä, kerrosten lukumäärästä ja putkiremontin laajuudesta.

Omakotitalon putkiremontti hinta

Urakkamaailman kautta toteutuneita omakotitalojen putkiremonttien hintoja:

Kilpailuta sinäkin oma omakotitalosi putkiremontti Urakkamaailmassa. Se on täysin ilmaista ja todella helppoa. Säästä rahaa kilpailuttamalla putkiremonttisi.


Omakotitalon käyttövesiputkiston uusiminen, Hyvinkää

Kyseisessä putkiremontissa kohteena oli omakotitalo, jossa haluttiin uusia pelkästään käyttövesiputket. Vesipisteitä kohteessa oli neljä kappaletta. Urakasta ei oltu tehty suunnitelmaa. Lue lisää tästä.

Toteutunut putkiremontin hinta: 4 500 €


Selvitä putkiremonttisi hinta tästä, ilmaiseksi


Käyttövesiputkiston uusiminen omakotitalossa, Joensuu

Joensuussa etsittiin 127 neliöiseen yksikerroksiseen omakotitaloon käyttövesiputkien uusimiseen urakoitsijaa. Kiinteistössä oli lämmitysmuotona sähkö, putkiston ikä oli 32 vuotta. Vesikalusteita ei ollut tarpeen uusia tässä remontissa. Vesipisteitä oli tässä talossa seuraavankaltaisesti: keittiö + wc-pönttö, pesuallas + kylpyhuoneen suihku, wc ja pesuallas sekä lämminvesivaraajan yhteydessä oleva kylmävesihana. Lue lisää tästä.

Toteutunut käyttövesiputkiremontin hinta: 3 600 €


Omakotitalon käyttövesiputkiremontti Hyvinkäällä

Tämän kaksi kerroksiseen omakotitalon putkiremontti toteutettiin joulukuussa 2019. Erikoisen urakasta teki rintamamiestaloon rakennettu tiilinen laajennusosa. Lue lisää tästä.

Toteutunut käyttövesiputkiremontin hinta: 6 500 €


Käyttövesiputkien uusinta Tampereella

Kolmikerroksisen omakotitalon putkiremontti toteutettiin komposiittiputkien pinta-asennuksena. Lue lisää tästä.

Toteutunut käyttövesiputkiremontin hinta 4 428 €


Omakotitalon pohja- ja pystyviemäreiden sukitus

Tässä kohteessa haluttiin, vuonna 1968 valmistuneen omakotitalon, sukittaa pohja- ja pystyviemärit. Putkiremontin suunnitteluvaiheessa putket kuvattiin videolle ja putkissa ei havaittu vielä varsinaista korjaustarvetta. Kuitenkin talon iän takia sukitus nähtiin tarpeelliseksi. Kyseinen talo oli kolmekerroksinen, 3 wc:tä, keittiö ja sauna. Lue lisää tästä.

Toteutunut omakotitalon sukituksen hinta: 11500 €


Espoo, käyttövesiputkiremontti omakotitalossa

Tämä Espoossa sijaitseva rivitalo oli rakennettu vuonna 1962, myöhemmin laajennettu ja osittain remontoitu. Omakotitalo oli yhdessä tasossa oleva puurakenteinen talo. Tässä taloyhtiössä on poikkeuksellisen yhtiöjärjestys, jossa asukkaat kustantavat remontin itse. Talossa oli öljylämmitys, ja vesikiertoiset patterit. Lämmitysputket haluttiin myös uusia. Lue lisää tästä.

Toteutunut käyttövesiputkiremontin hinta: 4 700 €


Top-5 vinkit putkiremonttiin ja hinnan selvittämiseen:

  1. Kilpailuta putkiremonttisi kunnolla, älä tyydy yhden urakoitsijan tarjoukseen.

  2. Luo selkeä tarjouspyyntö, jossa selität remonttitarpeesi. Sinun ei tarvitse olla alan ammattilainen kirjoittaaksesi hyvä tarjouspyyntö.

  3. Tarkista urakoitsijan taustat ennen lopullista valintaa. Tämä hoituu kätevästi Urakkamaailman avulla.

  4. Tee kattava kirjallinen sopimus putkiremontistasi. Urakkamaailman kautta saat automaattisesti turvallisen ja kattavan kirjallisen remonttisopimuksen.

  5. Keskustele LVI-ammattilaisten kanssa miten putkiremontti kannattaa toteuttaa juuri sinun kodissasi. Yritä saada objektiivinen mielipide vs. myyntimiehen näkemys.

Kuinka voit onnistua putkiremontissa?

Omakotitalojen putkiremontti on huomattavasti helpompi, edullisempi ja nopeampi, kuin vastaavat remontit kerrostaloyhtiöissä. Tähän on monia syitä muun muassa se, että omakotitalojen putkiremontti toteutetaan yleensä siten, että vanhat putket jätetään seinien sisälle. Tämä nopeuttaa ja siten tuo kustannustehokkuutta remonttiin.

Selvitä oman putkiremonttisi hinta kysymällä usealta eri LVI-urakoitsijalta tarjous. Vain tällä tavalla näet tulevan remonttisi aidon hintatason ja voit turvallisin mielin tehdä päätöksesi.

Kiinnitä myös huomiota urakoitsijoiden taustatietoihin; aiempien asiakkaiden arvosteluihin, rekisteritietoihin referensseihin ym. Tämä kaikki onnistuu kätevästi Urakkamaailman avulla kilpailuttamalla remonttisi.


Selvitä putkiremonttisi hinta kilpailuttamalla se

Putkiremontteja myydään myös kotimyyntinä usean eri toimijan toimesta. Urakkamaailma neuvoo välttämään kyseisiä alan toimijoita, sillä palaute sekä asiakaspalvelun, että työn laadun suhteen on ollut heikkoa.

Liian monesti kotimyynnin parissa asiakasta painostetaan allekirjoittamaan remonttisopimus jo ensimmäisen käynnin aikana, mikä ei ole millään mittarilla asiallista toimintaa rakennusalan toimijalta. Muista, että kotimyynnissä on aina 14 päivän peruutusoikeus, vaikka myyjä toisin sanoisi.

Omakotitalon putkiremontin asennustyöstä saa kotitalousvähennyksen.

On käytännössä mahdotonta antaa yleistävää hinta-arviota omakotitalojen putkiremonteista, sillä jokainen kohde on aina omanlaisensa ja kiinteistön omistajien tarpeet myös vaihtelevat.

Putkiremontin hintaan vaikuttaa mm. se uusitaanko vesikalusteet samalla, patterien mahdollinen uusiminen.

Kun toteutat putkiremontin omakotitalossasi on samalla järkevää suunnitella koko rakennuksen energiatehokkuuden parantavia kehityksiä ja lämmöntuotannon muutoksia. Lue lisää energiasaneerauksesta.


Putkiremontin kesto omakotitalossa

Putkiremontin kesto on myös huomattavasti lyhyempi kuin kerrostalokohteissa. Kohteesta riippuen putkiremontti kestää muutamasta päivästä viikkoon.

Vesi ei ole katkaistu koko remontin aikana, vaan vedentulo on lakkautettu yleensä vain tietyssä vaiheessa useammaksi tunniksi. Omakotitalossa voi siis asua samaan aikaan, kun kiinteistössä tehdään putkistoremonttia.

Mitä aiemmin toteuta remontin, sitä parempi. Jos toteutat putkiremontin vasta, kun olet havainnut useita vuotokohtia putkistossa, tulee remontista pidempi ja kalliimpi. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä. Putkiremontin voi toteuttaa minä vuoden aikana tahansa.

Omakotitalon putkiremontti vuotokohta rakenteissa

Tässä omakotitalossa on tapahtunut vuoto rakenteiden sisällä.


Huomioi, että saat omakotitalon putkiremontin asennustyöstä kotitalousvähennyksen.


Putkien kesto, ikä

Yleisesti käytetyt metalliputket kestävät noin 20-40 vuotta. Kestohaitari on suuri sen takia, sillä kuormittavuus ja jopa kuntasi käyttämän veden laatu vaikuttaa putkien kestoon. Käytännössä, jos talon putkisto on 30 vuoden iässä, tulee kiinteistöön putkiremontti lähivuosina.

Nykyajan putkiremonteissa käytetyin materiaali on komposiittiputki, joka kestää jopa 50 vuoden käytön.

Useissa omakotitaloissa vesiputket ovat piilotettuja rakenteissa, joten niiden kuntoa ja mahdollisia vuotokohtia on siten vaikea havaita ja seurata.

Vakuutus putkiremonteissa

Suomen vakuutusyhtiöistä valtaosa alentaa vakuutuksiesi maksuja, kun olet tehnyt omakotitaloosi putkiremontin. Tämä tuo mukavaa säästöä joka vuosi kotitalouteesi.

Toisaalta, mitä vanhempi putkistosi on sitä vähemmän vakuutusyhtiöt korvaavat sattuneita vesivahinkoja. Toisin sanoen, jos putkiston ikä on 40 vuotta ja taloosi kohdistuu vesivahinko, voi vakuutusyhtiölläsi olla melkoisen tiukka näkemys korvauksien suhteen.

Riskien välttämiseksi, putkiremontti kannattaa toteuttaa hyvissä ajoin ja voit siten nukkua yösi edes hieman levollisemmin mielin.


Kilpailuta LVI-urakoitsija, ilmaiseksiTällä sivulla:

  • Pääset katsomaan putkiremonttien toteutuneita hintoja
  • Vinkkejä putkiremontteihin liittyen
  • Miten selvität luotettavasti oman putkiremonttisi hinnan
  • Kuinka onnistut putkiremontissasi


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

Tee putkiremontista ilmoitus ja
selvitä sen hinta, ilmaiseksiValtaosa vakuutusyhtiöistä alentaa vakuutusmaksujasi, kun olet teettänyt putkiremontin. Tämä tuo sinulle säästöjä.Lue myös nämä:

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

putkien jäätyminen

Jäätyneet putket

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Pesuohuoneremontti hinta

Pesuhuoneremontin hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

vastaava työnjohtaja, Milloin tarvitsee työnjohtajan?

Vastaava työnjohtaja

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remontti

jätevesiasetus 2016

Jätevesiasetus 2016

asbestikartoitus hinta

AsbestikartoitusUrakkamaailma on Suomen käytetyin markkinapaikka putkiremonteille:

4 4 4 3 5 3 4 6

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.