Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Äänieristävä seinä ja väliseinä makuuhuoneeseen

 

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

13 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

60

 Remontin toteutus

17.09.2020

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Remontoin pienen kaksion makuuhuonetta ja tarvitsen urakoitsijan rakentamaan kaksi kipsilevyseinää.

Talo on rakennettu vuonna 1960. Asbestikartoitus on tehty purettaville rakenteille ja asbestia ei havaittu, joten teen purut pääasiassa itse. Sisäseinien materiaali on betoni. Huonekorkeus on 2600 mm.

Makuuhuoneen yksi seinä äänieristetään rakentamalla nykyistä seinää vasten kipsilevyseinä. Rakenne on akustiseen jousirankaan perustuva ratkaisu eli ilmaväli, koolaus, eristeet, jousirangat ja kipsilevyt (tuplana). Työhön sisältyy kaikki kyseisen seinän työvaiheet maalausta lukun ottamattta. Tila syyyssuunnassa ei ole merkittävästi rajoitettu. Seinän leveys on noin 3500 mm. Tarkemmat yksityiskohdat sovitaan suunnittelukäynnillä. Kyseisen ratkaisun tulee olla tuttu urakoitsijalle.
Seinällä on kaksi vanhaa pistorasiaa. Suunnitelmana on jättää ne seinän alle ja pinta-asentaa viereiselle seinälle uusi pistorasia, mille tuodaan kaapeli jalkalistaa pitkin huoneen toiselta puolelta. Otan tähän työhön erikseen sähköurakoitsijan eli tästä ei tarvitse antaa tarjousta. Jos seinän alle jääville pistorasioille tulee tehdä jotain, niin sen tulee kuulua työhön.

Makuuhuoneen ja eteisen väliin rakennetaan kipsilevyseinä. Tämän seinän osalta ei ole tarvettta toisen seinän kaltaiseen äänieristykseen ja tässä minulle voi ehdottaa järkevää ratkaisua. Työhön sisältyy kaikki kyseisen seinän työvaiheet maalausta lukun ottamattta. Tilan leveys on noin 1150 mm. Tarkemmat yksityiskohdat sovitaan suunnittelukäynnillä.
Eteisestä tulee makuuhuoneen puolelle datakaapeleita pinta-asennuksena kannellisessa kourussa. Ne pitää tuoda uuden seinän läpi.
Makuuhuoneen ja eteisen parketti on yhtenäinen ja eteisen puolta ei pureta. Näin ollen voi olla, että parkettia jää vielä hieman urakoitsijalle purettavaksi.

Työhön sisältyy tarvittavien materiaalien hankinta ja kuljetukset. Materiaalien hintaa ei kuitenkaan tule sisällyttää tarjoukseen. Asunto on kolmannessa kerroksessa ja hissiä ei ole.

Toivon jonkunlaista kustannusarviota jo ennen suunnittelukäyntiä, mutta lopullisen tarjouksen voi antaa vasta sen jälkeen. Hinta-arvioon/tarjoukseen ei tule sisällyttää materiaalien hintaa. Hinta ei ole ensisijainen valintakriteerini.

Aikataulu on joustava, mutta tietty toiveena on saada työ tehtyä mahdollisimman pian.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua