Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Asbestipurku omakotitalo

Hinta 3100,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

-

 Pinta-ala

35 m2

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

21.06.2021

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Maankaivuu
Purkutyöt

Kuvaus

Kylpyhuoneen ja vessan lattian purkutyö.

Kylpyhuoneen mitat 475 cm x 175 cm x 250 cm (k) (lattia ja seinät - kaksi oviaukko, joista toinen 130 x 250 (k) ja 70 x 210 (k) - kylpyammeen leveys 70 cm)

Vessan mitat 160 cm x 120 cm (lattia)

Kohteessa asutaan työn ajan, joten työ tulee suorittaa erityistä huolellisuutta ja kaikkia AVI:n oheistuksia noudattaen (https://ttk.fi/files/6981/Toimiva_asbestipurku_netti.pdf).

AVI:lta saatu ohjeistus liitettäväksi sopimukseen:
"Osastointi tulee rakentaa tiiviinä purettavan alueen ympärille. Avoimia Ilmanvaihtokanavia tai muita aukkoja ei suojarakenteissa saa olla. Kulku osastoon järjestetään aina kolmijakoisen sulkutilan kautta. Sulkutilan osien väliset suojaverhot tulee asettaa osaston puolelle kulkuaukkoon siten, että verho avautuu ilmavirtauksessa osaston suuntaan ja sulkeutuu tiiviisti kynnystä ja sivukarmeja vasten mikäli alipaine katoaa. Sulun sisin osa on varustettava vaateimurilla ja jäteastialla. Sulun keskimmäisessä osassa on oltava pesuvälineet joilla työntekijä puhdistaa henkilösuojaimen ja mm. jalkineiden pinnat pesulla.

Sulun uloin osa on jo puhdas ja siihen tullessaan työntekijä tulppaa hengityssuojaimen suodatinosan.

Alipaineistajan poistoilma johdetaan aina ulkoilmaan. Työssä käytettävät ilmankäsittelylaitteet (alipaineistaja, kohdepoistoimuri ja vaateimuri) on osoitettava mittauslausunnolla toimintakuntoisiksi. Osato on varustettava alipaineen seurantalaitteella. Osaton puhtaus on varmistettava työn jälkeen puhtaaksi mittauksella. Purkutyön ja puhtausmittauksen jälkeen osastossa tehdään katselmus tilaajan ja purkutyön tehneen tahon toimesta ja tästä laaditaan yhteinen asiakirja. Asiakirjaan kirjataan tehdyt havainnot onko pinnat ja ilma puhtaat, onko asbesti poistettu kokonaan jne, eli tilan jatkokäytön turvallisuuteen vaikuttavat asiat. Asiakirjaan on liitettävä alipaineen seurantaraportti ja tilan puhtaaksi osoittava mittauslausunto. Osaston ulkopuolelle on asetettava näkyville varoitusmerkit ja tiedot suoritettavasta työstä. Työmaalla on oltava asbestityön turvallisuussuunnitelma. Jäte ja koneet on siirrettävä osastosta pakattuna ja akkaukset on merkittävä asbestista varoittavin merkein. Työntekijät eivät saa poistua suojavaatteessa osastosta. Asbestin leviäminen työntekijöiden, jätteiden ja muiden laitteiden välityksellä on estettävä."

Työn tilaaja varaa itselleen oikeuden tarkistaa / tarkistuttaa osastointi, alipaineistuksen, hepasuodattimet yms. ennen purkutyön aloittamista.

Kiitos


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua