Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Eteisen remontti

Hinta 7000,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

9 m2

 Sijainti

Kokkola

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

02.09.2021

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Eteisen seinistä kaksi vastakkaista on betonia, toinen niistä jatkuu käytävän toisena seinänä, ja myös käytävän pääty on betonia. Eteisen muut kaksi seinää ja käytävän seinä ovat onttoja, varmaan lastulevyä tai jotain sen tapaista.

Haluaisin uusittaviksi muovimaton, tapetit, listat, kaapiston ja sisemmän ulko-oven. Lisäksi haluaisin rakenteet tiivistetyiksi. Uudeksi lattiaksi tulisi laminaattia. Ovi olisi tarkoitus vaihtaa liukuoveen.

Talossa kuuluu paljon ääntä asunnosta toiseen, minkä takia haluaisin lattiaan ja betoniseiniin äänieristelevyt, ja lisäksi levyseinistä päällimmäisen levyn pois ja tilalle äänieristelevyn, sekä seinien sisälle villan. Rakenteiden tiivistämiseen mielellään myös jotain ääntä eristävää.

Löysin äänieristeitä selvitellessäni Huntonin Fermacell -levyjä mitä pitäisi saada tilattua paikallisesta liikkeestä. Levyjen kiinnittämiseen betoniseiniin suositeltiin Ardex S 48 kiinnityslaastia mitä pitäisi myös olla saatavilla paikallisesta liikkeestä.

Levyt vaikuttavat aika hankalilta kun ne painavat 50kg/kpl eivätkä mahdu hissiin (1200x2700 levy). Ne tarvitsisi myös sahata sopivan mittaisiksi ja osaa levyistä kaventaa tai muuten muotoilla. Pitäisi erityisesti selvittää miten näitä saataisiin tuotua asuntoon ja missä sahaus kannattaisi tehdä, ja myös tarviiko niiden alle jotain jos niitä laittaa lattiaan. Luin joitain ohjeita äänieristelevyjen asennuksista, ja niissä laitettiin ohut äänieristekalvo lattiaan alimmaiseksi toimimaan myös höyrysulkuna tjsp. Tälläisiä kalvoja en kuitenkaan löytänyt lähialueen kaupoista. Myös ovista ja ovenkarmeista tulee varmaan jotain ongelmaa asennuksessa.

Liukuovea varten pitäisi siirtää nyt betoniseinässä oviaukon oikealla puolella oleva valokatkaisin levyseinään oven vasemmalle puolelle. Muuten tässä ei pitäisi olla sähkö- tai putkitöitä. Eteisessä ei ole esim. patteria. Yhdessä levyseinässä on sähköpääkeskus ja pistorasia, toisessa pistorasia, ja kahdessa betoniseinässä on valokatkaisija. Niille ei ole tarvetta tehdä muutoksia, mutta pitänee huomioida muiden töiden yhteydessä. Uusien kalusteiden asennus hoituu kalusteliikkeen kautta.

Tässä on myös sellainen hankaluus, että asun kyseisessä asunnossa, ja kaikista huoneista kuljetaan toisiin huoneisiin ja talon rappukäytävään eteisen kautta, joten eteisen pitäisi olla kulkukelpoinen vähintään illasta aamuun vaikka olisin päivät toimistolla.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Katso remonttien hintoja alueella Kokkola

Tarvitsetko apua?

Kysy apua