Ilmalämpöpumppu ja sen asennus

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Pinta-ala 86 m2
Rakennuksen ikä 35
Remontti toteutettiin 20.02.2009
Kategoria Ilmalämpöpumput
Materiaalit Ei
Siivous Ei

Hei,

As Oy Kartanonaukiosta viiden asunnon osakkaat etsivät asunnon viilentämiseen käytettävän ilmalämpöpumpun toimittajaa ja asentajaa. Asunnot ovat kooltaan noin 50-90 neliötä. Asunnot olisi hyvä kartoittaa erillisellä kartoituskäynnillä. Tarjous pyydetään antamaan siis viidestä asunnosta.

Yhtiö edellyttää osakkaan ja yhtiön välisen sopimuksen tekemistä. Sopimus annetaan kartoituskäynnillä tarjouksenantajalle perehdyttäväksi. Sopimus edellyttää asennukselta muun ohella seuraavaa:

"Ulkoyksikön keskiäänitason tulee jäädä selvästi alle 46 dB:n siten, että jos pumppuja asennetaan lisää, niiden yhteinen äänitaso jää alle 46 dB:n. Myös runkoäänien vaimentamisesta on huolehdittava. Laite on sijoitettava omilla jaloilla seisovan telineen päälle irti seinästä. Kondenssivesien johtaminen on tehtävä siten, että talon rakenteille ei aiheudu haittaa. Kondenssivedet eivät saa talvella aiheuttaa ylimääräistä liukkautta jäätyessään. Parvekkeille asennettavien koneiden kondenssivettä ei voi johtaa vapaasti tippumaan parvekkeelta alas. Laite sijoitetaan semmoiseen paikkaan, missä se ei vaikuta talon julkisivuun ja että se on mahdollisimman näkymätön taloyhtiön yhteiseltä pihalta katsoen. Laite peitetään puu- tms. mahdollisimman huomiota herättämättömällä kotelolla. Mikäli laitteen sijoittaminen ei kyseisessä huoneistossa ole mahdollista edellä selostetulla tavalla voi hallitus poikkeustapauksessa antaa luvan sijoittaa laite erikseen sovittavalla, mahdollisimman vähän ulkonäköhaittaa aikaan saavalla tavalla."

"Asennuksen saa tehdä vain ammattitaitoinen asentaja."

Muutostyöhakemus yhtiön hallitukselle edellyttää myös selvitystä laite- ja asennustiedoista, jotka tarjouksenantajaa pyydetään toimittamaan kartoituskäynnin jälkeen ja sen perusteella.


Miten Urakkamaailma toimii