Käyttövesiputkien osittainen uusiminen

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pinta-ala 10 m2
Rakennuksen ikä 30
Remontti toteutettiin 27.08.2018
Kategoria Vesi Pienet LVI asennustyöt
Materiaalit Kyllä
Siivous Kyllä

Käyttövesiputkiston kuvaus:

1. Talon liityntä kaupungin verkkoon on PEX (?) putkella, mittari on tuulikaapissa ja siitä putket jatkuvat keittiöön kaapiston alle/taakse (roskiskaappi ja tiskikone), josta ne on haaroitettu kuparilla viereiseen wc-tilaan ja PEXeillä edelleen tekniseen tilaan.
2. Teknisessä tilassa putket tulevat lämminvesivaraajan alle ja varaajalle.
3. Varaajan jälkeen putket on haaroitettu kuparilla
a. vesipostille,
b. teknisen tilan seinän taakse vessaan sekä pöntölle, että lavuaarille omat putket,
c. toisen seinän taakse ”kuraeteiseen”.
4. Varaajan jälkeen putket on haaroitettu v. 2007 uusituilla PEXeillä viereisiin pesutiloihin sekä kodinhoitohuoneeseen. Nämä putket eivät sisälly urakkaan.

Urakan sisältö:

1. Liityntäputki kiinteistöön (tuulikaappiin) sekä mittarilta muoviputket keittiöön ja sieltä tekniseen tilaan uusitaan (jos tarpeellista??).
a. keittiössä oleva ”jakohässäkkä” uusitaan ja mielellään jollain ammattimaisemman näköisellä tavalla kuin nyt on tehty.
b. Keittiöstä läpiviennit wc:n puolelle uusitaan ja jälleen joku ammattimaisempi rakennelma.
2. Teknisessä tilassa kaikki vanhat kupariputket uusitaan.
3. Teknisen tilan viereiseen wc-tilaan menevät kuparit uusitaan. Hifistely ei tarpeellista koska tila tullaan remontoimaan joskus seuraavan 5 vuoden aikana, jolloin putket hifistellään uuden tilan tarpeiden mukaisesti. Sulut teknisen tilan puolelle.
a. ”Kuraeteiseen” meneville putkille sama juttu.

Bonus: Nyt remontoitavassa wc-tilassa joudutaan siirtämään pöntölle tulevaa viemäriä 30 cm seinän suuntaisesti. Saanko tarjoukseen eriteltynä hinnan tälle viemärin siirrolle sisältäen lattian piikkauksen ja uuden putkiston asentamisen. Lattialaatat on jo poistettu ja asukas vastaa lattian umpeen valamisesta jälkeen päin.

Muita huomioita:

Toiveena olisi, mahdollisuuksien mukaan, asua kiinteistössä urakan ajan. Asukas purkaa keittiöstä allaskaapin rungon ja siirtää tiskikoneen pois edestä. Keittiötaso jää paikalleen hieman haittaamaan työskentelyä. Teknisestä tilasta tyhjennetään kaikki irtotavarat pois tieltä, samoin ”kuraeteisestä” niiltä osin kuin ne olisivat haittaamassa työskentelyä. Teknisen tilan viereisessä wc-tilassa allaskaappi ja pönttö pysyvät paikoillaan urakan ajan jos vain suinkin mahdollista.

HUOM! Kuvat eivät latautuneet tähän pyyntöön liitteeksi jostain syystä joten löytyvät linkin takaa: https://drive.google.com/open?id=1Ztz1BkfyRiXrPRe70ITc-iCzLuvS1a2S


Miten Urakkamaailma toimii