Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kellarin seinän purku + mahdollisesti kapselointi/eristäminen

Hinta 9802,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

15 m2

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

15.09.2021

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Kyseessä rintamamiestalon kellari, joka muutettu asuinkäyttöön 80-luvulla (sauna+kylpyhuone+yleinen lämmitys sähköpattereilla). Sittemmin sauna ja kylpyhuone on purettu osittain mm. paneeleiden kosteusongelman vuoksi. Purkaminen ja uudelleen remontointi on jäänyt kesken. Kiinteistössä tehty vastikään kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus. Mikrobihavaintoja mitattiin erillisillä mittauslevyillä, jotka lähetettiin laboratorioon analysoitavaksi. Havaintoja tehtiinkin juuri kellarin osalta.

Ote tutkimisraportin yhteenvedosta: "Kellarin ulkoseinien
toimimattomuus (virheellinen rakenne lämmöneristeen molemmilla puolilla on höyrynsulku) on
aiheuttanut kosteusrasitusten lisääntymisen myötä olosuhteet mikrobien kasvulle (sisäilmassa
hajuja), suosittelen vanhanpuolen kellarin märkätilojen ulkoseinien purkamisen betoni perusmuuriin
saakka, niin silloin voidaan nähdä rakenteet ja tehdä lopullinen korjaussuunnitelma. Märkätilojen
purkamisen jälkeen voidaan tehdä päätös myös muiden ulkoseinien purkutarpeista."

Eli, tässä kohtaa olisi tarkoitus purkaa em. seinä perusmuuriin saakka ja sen jälkeen pyrkiä toteamaan, onko kosteusvaurio paikallinen vai onko se päässyt leviämään yläkerrosten/asuintilojen runkopuihin saakka. Purettavaa betonia on n. 7,5 m (pituus) + 2 m (korkeus) x 9 cm (paksuus). Näyttäisi siltä, että saunan seinän osalta ei ole purettavaa betonia (paneeleiden takana ei näytä olevan erillistä betonivalua) , joten tällöin purettava alue betoniseinän pituuden suhteen olisikin 2-3 m vähemmän.

Ennen purkua pitää varmistaa, että seinä ei ole kantava (ei pitäisi olla), sekä kellariin johtava käynti asuintiloista on syytä eristää kunnolla, jotta rakennuspöly ja mikrobit eivät leviä asuintiloihin. Lisäksi purkamisen ajaksi lienee syytä hoitaa kellarin alipaineistus. Purkamisen jälkeen on mahdollista, että on tarve myös muille toimenpiteille, kuten perusmuurin kapseloinnille ja muulle eristykselle. Niistäkin toimenpiteistä voi tehdä tarjouksen.

Muuta huomionarvoista: kiinteistön ulkopuoli on "nykyaikaistettu" 90-luvulla tarkoittaen salaojia, routavalleja, patolevyjä jne. Myös kellarin betonilattia on uusittu niin, että sen alla on kova eriste, eikä se siis ole suoraan maanvarainen. Kiinteistö on tällä hetkellä myynnissä, ja tämän purkutoimenpiteen ja kosteusvaurion laajuuden selvittämisen olisi tarkoitus edistää myyntiä ja hälventää mahdollisten ostajaehdokkaiden epäilyksiä. Tarkoitus ei ole tässä kohtaa tehdä uutta saunaosastoa vaan selvittää ja mahdollisesti korjata kosteusvaurion laajuus ja aiheuttaja.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua