Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Piha-aidan uudelleenrakentaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

-

 Pinta-ala

28 m2

 Sijainti

Kerava

 Rakennuksen ikä

17

 Remontin toteutus

17.09.2020

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Pihan huolto

Kuvaus

Remonttiin kuuluu kallistuneen aidan purkaminen ja uudelleen rakentaminen. Aidattu alue on ympäristöä korkeammalla ja maa on työntänyt aitaa kumoon. Uuteen aitaan tulee perustukset muurikivistä, jotta aidan kaatumiselta vältytään jatkossa. Perustusten päälle rakennetaan samanlainen aita kuin pihan ympärillä nyt on.

Aita on L-kirjaimen muotoinen. Lyhyempi sivu on 6 m pitkä ja pidempi 20 m. Aidan korkeus on 1,6 m. Lyhyemmältä sivulta aidan alaosa on aidan ulkopuolelta noin metrin verran maantasoa korkeammalta. Pidempi osa loivenee, ja sen päädyssä aidan alaosa on maan tasalla. Lyhyemmän osan sivussa on myös portti, joka pitää uusia. Pidempi osa aidasta on kahden asunnon takapihan aitaa. Myös näiden pihojen välillä on aita. Tämä aita ei kaipaa uusimista, ellei urakka sitä edellytä.

Urakkaan kuuluu vanhan aidan purkaminen ja poisvienti. Urakassa voidaan käyttää vanhan aidan elementtejä mahdollisuuksien mukaan. Vanhan aidan alla on iso kanto, joka on myös poistettava uuden aidan tieltä. Lisäksi aidan vieressä on kaksi pienempää kantoa, jotka poistetaan. Uuden aidan rakentamiseen kuuluu aidan perustuksien tekeminen ja puuaidan rakentaminen. Taloyhtiö hoitaa aidan maalaamisen, joka ei siis kuulu urakkaan. Urakoitsijan vastuulle jää myös suunnitella ja toteuttaa sadeveden valuminen oikeaan paikkaan.

Urakan aikataulu on joustava. Tavoitteena on saada urakka valmiiksi ennen talvea. Urakoitsijan tarjous on hyväksyttävä vielä taloyhtiön hallituksen kokouksessa tai yhtiökokouksessa. Tällä ilmoituksella haetaan alustavaa tarjousta, joka kuitenkin olisi mahdollisimman lähellä lopullista tarjousta. Alustavan tarjouksen perusteella sovitaan urakoitsijan kanssa käynnistä paikan päälle. Tarjoukseen voi liittää myös vaihtoehtoisia, halvempia tapoja rakentaa aidan perustukset.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua