Sähkötaulun siirron suunnittelu ja urakointi

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pinta-ala 73 m2
Rakennuksen ikä 1927
Remontti toteutettiin 20.05.2017
Kategoria Sähkötyöt
Materiaalit Ei
Siivous Ei

Kohteessa on tarkoitus purkaa asuintalo. Nykyinen sähkötaulu on asuintalossa.

Tulisi suunnitella taulun siirto piharakennukseen, josta se palvelee sen aikaa että uusi talo on rakennettu. Lisäksi tuo tarvitaan tuo siirto työ ja sähkötyöt varastoon joiden laajuus selviää suunnittelunyhteydessä. Vähintään pistokkeet rakennus työtä varten. Talon purkulupa on perustettu ja materiaalia kerätään tätä varten.

Kohde on vanha jossa n.80l olevat sähköt. Piharakennukseen tulee nyt sähköt asuinrakennuksen sähkötaululta. Edellytämme että suunnittelu tehdään kun paikan päällä on käyty tutustumassa ja teette asiantuntevan arvion siitä mitä siirto edellyttää. Kannattaako esimerkiksi vanhoja sähköjohtoja hyödyntää piharakennuksen sähköistyksessä vai tulisiko ne uusia. Piharakennuksen lopullinen kohtalo on vielä auki että halutaanko se säilyttää vai puretaanko talon valmistuttua. Piharakennukseen tuleva taulu tulisi olla uusi ja olla sellainen että sitä voidaan hyödyntää tarpeen mukaan piharakennukseen tulevan verstaan tarpeisiin. Tai uuden piharakennuksen verstaan tarpeisiin. Piha rakennus on kylmä.

Pohjakartan mukaan sähkö tulee kadunvarren tolpasta (ST) alas ja kiertää piharakennuksen eteläpuolelta talon päätyyn. Tätä ei ole todennettu. Nykyinen sähkötaulu on talon (RAK1) sinisen laatikon kohdalla.

Sähköt piharakennukseen näyttäisi tulevan oven nurkalle (ST). Uuden sähkötaulun paikka voisi olla siinä vieressä (UT) varsinkin jos kaapeli pitää tuodan perusmuurin ali niin tässä kohdin ei ole lattiaa. Mutta tämä ratkeaa lopullisesti varmasti suunnitelun edetessä kun perehdytte kohteeseen ja saatte suunniteltua.
Miten Urakkamaailma toimii