Valaisimien ja pistorasioiden lisääminen

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Pinta-ala 120 m2
Rakennuksen ikä 31
Remontti toteutettiin 11.12.2020
Kategoria Sähkötyöt
Materiaalit Kyllä
Siivous Kyllä

Sähkötyöt
- Kohteesta on olemassa sähkösuunnitelma
- Pintoja ei tarvitse purkaa tai niitä on jo valmiiksi purettu
- Valaisimien asennustyö kuuluu urakkaan
- Pääkeskusta ei tarvitse vaihtaa
- Uusia tai vaihdettavia pistorasioita on yhteensä 3 ja valaisimia 9 + 2 kpl liiketunnistimia
Nykytilanne:

Etupihalla on kuistit, joiden katossa yksi pistorasia upotettuna. Lisäksi vieressä upotettu valaisin, joiden aukoista pääsee käsiksi upotetun pistorasian taakse helposti. Välissä erkkeri ja toisessa päässä taloa toinen kuisti. Tälläkin kuistilla valaisimen aukosta helppo pääsy katon yläpuolella olevaan tilaan. Kuisteilta on myös valmiiksi reitti upotettujen valaisimien takaa suoraan välikatolle. Valaisimet asennettu 30 vuotta sitten ja upotettu pistorasia asennettu 30 vuotta sitten 1989.

Urakkana vaihtaa nämä kuistien katton upotetut valaisimet 3 kpl uusiin. Lisäksi lisätä yksi upotettu pistorasia toisen päädyn kuistin kattoon valmiin valaisinaukon viereen. Pistorasioiden välimatka, josta haaroitetaan, on noin 15 m päässä. Syötön voi vetää välikaton kautta. Lisäksi kuistilla seinässä ulko-oven vieressä 2 kpl valaisimia, jotka vaihdetaan.

Takapihan terassilla ei ole sähköjä, mutta voi haaroittaa samalta pistorasialta kuistilta välikaton kautta toiselta puolelta taloa. Matkaa myös noin 15m. Terassi noin 6 metriä leveä. Molemmille puolille terassia uudet valaisimet yht. 2 kpl ja pistorasiat yht. 2 kpl pinta-asennuksena betoniseinään. Näille syöttö myös pinta-asennuksena betoniseinään ja syöttö tulee välikatolta räystäältä alas valaisimen ja pistorasian kohdalta. Näille valaisimille langaton ohjaus, jonka ohjauspainike terassin oven viereen.

Autotalliin vaihdetaan kaksi seinävalaisinta ovien yläpuolelle. Lisäksi asennetaan uusia valaisimia 2 kpl lautaseinään ja näille 1 kpl liiketunnistin, ja lisäksi vaihdetaan aiempi liiketunnistin 1 kpl uuteen. Syötön voi ottaa samalta seinältä sisäpuolelta pinta-asenteisesta jakorasiasta ja johdotuksen viedä tallin sisällä pinta-asennuksena valaisimien ja liiketunnistimien kohdalle, josta suoraan syöttö seinän läpi laitteen kohdalta.

Valaisimien hinta jätetään pois urakkatarjouksesta, haluan katsoa erikseen minkälaiset ja minkä hintaiset valaisimet vahoille paikoille löytyy.

Urakkatarjoukseen muutoin kaikki mitä hommaan kuuluu, eli kaapelit, työt yms.


Miten Urakkamaailma toimii
Tarvitsetko apua?